UPDATE I: Limpopo Lipaldi Reserve Soil Research

Groetjes vanuit Limpopo-Lipadi, Botswana! We hebben nu drie prachtige weken op het reservaat doorgebracht, omringd door een overvloed aan bodem en water, Afrikaanse struiken en buitengewone wilde dieren. 

Het grootste deel van deze drie weken is gewijd aan veldwerk. Na een overleg met de onderzoeksmanager van het reservaat, Botilo Tshimologo, is besloten om experimenten uit te voeren op vier locaties (Zuidelijke vlaktes, Noordelijke vlaktes, Phofu Drive en Middenvlaktes), met in totaal zes plaatsen op elk terrein. 

Er zijn in totaal 96 theezakjes begraven op elk terrein en locatie, dubbele ringinfiltrometer- en slugsproeven uitgevoerd op zes locaties, en zestig bodemmonsters opgegraven voor verdere analyse. Dit was mogelijk dankzij Students4Sustainability, die een deel van dit project heeft gefinancierd en ons in staat stelde om deze vier verschillende locaties in het reservaat te bezoeken! 

We willen Felix, een lid van de Anti-Stroperij Eenheid, nog even in het zonnetje zetten, die ons elke dag heeft begeleid naar de gekozen locaties om onze veldwerkexperimenten uit te voeren. Hij heeft ons veel inzicht gegeven in de vegetatie die groeit op onze geselecteerde locaties en heeft ons enorm geholpen tijdens het veldwerk.

Helaas werden we bij aankomst geïnformeerd dat het niet mogelijk zou zijn om gebruik te maken van het laboratorium aan de Botswana International University of Science and Technology (BIUST). Toch is het gelukt om de nodige tests uit te voeren om onze monsters te analyseren. We hebben een thuislaboratorium opgezet, met een Mariottes fles en een veilige luchtdrooginstallatie voor de bodemmonsters. 

We kijken uit naar de rest van ons verblijf hier op het reservaat. De Onafhankelijkheidsdag van Botswana komt eraan op 30 september, waar we zullen deelnemen aan verschillende leuke activiteiten in teams! Met nog een paar dagen veldwerk te gaan, staan we klaar om onze monsters en verzamelde gegevens te analyseren en hopelijk betekenisvolle resultaten voor het reservaat te vinden!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan