Ideefase
Uit muren vol met ideeën voor de luier hebben wij een selectie gemaakt. Tijdens het selecteren hielden we de volgende wensen in ons achterhoofd: betaalbaarheid, bio-afbreekbaarheid en de mogelijkheid om de luier eenvoudig om en af te doen. We hebben alle deelfuncties van de luier tijdens het verschonen in kaart gebracht, om vervolgens elke deelfunctie goed uit te denken. Van het neerleggen van het kind op een ondergrond tot het vastmaken van de luier en het optillen van het kind. Op deze manier kun je verschillende oplossingen uiteindelijk combineren om vervolgens concepten te vormen.
Conceptontwikkeling
We hebben de keuze gemaakt om te gaan voor een oplossing waarbij je een herbruikbaar deel (het omhulsel) hebt en een deel (de inlegger) wat je weggooit. Zo beperk je de hoeveelheid materiaal dat je weggooit en kun je de prijs ook lager houden. Het herbruikbare deel zorgt dat de inlegger op zijn plaats blijft en dat het deel bij de lies goed afsluit om lekkage te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat het deel dat om de middel bevestigd wordt, de krachten goed kan opnemen. De uitwerpselen in de luier zorgen voor een kracht naar beneden, dat gecompenseerd moet worden.
We hebben 3 concepten ontwikkeld door de geselecteerde ideeën te combineren. Deze concepten hebben we al gepresenteerd aan onze coach en de client Niketan. De reacties waren positief.
Planning
Marjorie en Ruddy zijn vanaf gisteren in Bangladesh en zullen daar 6 weken verblijven. Zij gaan de business modellen evalueren en verder uitwerken. Vragen als ‘Hoe gaan we ons concept communiceren naar investeerders?’ en ‘Hoe gaan we de luier op de markt positioneren?’ kunnen daarbij gesteld worden. Daarnaast gaan ze de modellen van de concepten evalueren met de moeders van een incontinent kind op stichting Niketan. De resultaten worden weer teruggekoppeld zodat wij (Misja en Sabrin) de concepten kunnen optimaliseren.
Afbeelding bij deze update: Een van de 3 gekozen concepten: The Elephant